Weekthema #4 Discipelen

In week 4 gaat het over David. Door naar zijn leven te kijken leer je hoe je kan leven met God en hoe je zijn discipel kan zijn. David was geen perfecte man. Hij had veel dingen verkeerd gedaan, maar toch werd hij een ‘man naar Gods hart’ genoemd. Hoe zit dat? Deze week neem je ook je eigen leven onder de loep. Hoeveel waarde hecht jij aan aardse zaken? Ben jij veel bezig met je uiterlijk, met hoe je omgeving naar je kijkt? Hoe kijk jij naar jezelf? Zijn er angsten die jou tegenhouden om je leven met God te leiden? David schrijft psalmen waarin dankbaarheid een grote rol speelt. Die dankbaarheid uitspreken naar God is een les die ik meegenomen heb van deze week. Psalm 139:14 ‘Ik loof U voor het ontzaglijk wonder van mijn bestaan, wonderbaarlijk is wat U gemaakt hebt. Ik weet het tot in het diepst van mijn ziel.’ Dit hardop uitspreken naar God geeft dankbaarheid in je hart. Ook als je het even niet voelt, toch uitspreken! Je focust je dan niet langer op de situatie, maar je richt je op God en wie Hij is.

Marilyn
marilyn

Weekthema #3 Geestelijke strijd

Het thema van week 3 is “Geestelijke strijd", een realiteit die we niet zien, maar wel elke dag aanwezig is. Er wordt een kijkje gegeven in hoe de geestelijke wereld eruit ziet, wie jij mag zijn als soldaat en hoe je geestelijke strijd kan overwinnen. Een hele hoop tools dus voor de dagelijkse realiteit voor iedere christen. De thema’s van deze week worden besproken naar aanleiding van het leven van Daniël. Wat had deze man een bewogen leven; van gevangenschap, naar soldaat, naar de leeuwenkuil, naar een van de mannen die het dichtst bij de koning stond. Wat heeft God een machtig werk gedaan in het leven van Daniël. Als we het over geestelijke strijd hebben, komt uiteraard ook onze tegenstander aan bod; de duivel. Wat voor mij één houvast is, is dat de duivel sinds Pasen niet onze vijand is, maar onze tegenstander. Hij vormt geen gevaar meer, want in het graf is hij allang overwonnen. Het enige wat de duivel nog kan doen is tegenstand bieden en niks meer. Wij hoeven dus niet bang te zijn! In onze identiteit in God zijn wij zoveel sterker dan de duivel en al zijn helpers bij elkaar. Onthoud dus altijd: we hebben geen vijand meer, maar slechts een tegenstander die eeuwen terug al is overwonnen!

Leandra
leandra

Weekthema #2 Identiteit

Week 2 was voor mij één van de mooiste weken. In week 2 wordt er gekeken naar jouw identiteit in God na aanleiding van verschillende gebeurtenissen uit het leven van Mozes. Sowieso is Mozes mijn favoriete karakter in de Bijbel omdat hij typisch mens is, maar uiteindelijk Gods weg volgt. Het thema identiteit is voor mij de basis waaruit ik leef en waarin God mij kent. Toen ik mijn identiteit in God leerde kennen, is mijn leven veranderd. In deze week gaat het niet alleen om wie je bent, maar ook om wat jouw bestemming is. Een vraag waarbij ik nog regelmatig stilsta; wat is mijn bestemming en hoe wandel ik hier het best in? Zelf heb ik het filmpje over geest, ziel en lichaam in deze week mogen verzorgen. Dit vond ik enorm spannend, maar wat een rijkdom om dit uit te mogen leggen aan anderen. Hoe geest, ziel en lichaam in elkaar zitten en wat het voor ons betekent is voor mij destijds een echte eye-opener geweest waarvan ik overtuigd ben dat iedere christen dit moet weten; het geeft zoveel meer diepgang in je leven!
Laat je in deze week uitdagen om te vinden wie jij bent in God en wat Hij voor jouw leven in petto heeft. God heeft grootse plannen met een idee van ons!

Leandra

Weekthema #1 God is...

De eerste week van Freedom Fighters staat in het teken van Gods hart vinden. Wie is God? Wat is zijn karakter? Ik moest mezelf de vraag stellen: Vertrouw ik God in elke situatie? Aan de hand van het leven van Elia kijk je naar het beeld van God in de Bijbel en spiegel je dit af op je eigen leven. Elia was een man van geloof, maakte een ontzettend groot wonder mee op de berg Karmel waarin God Hem zijn grootheid en almacht laat zien. Letterlijk op de top van zijn leven. Maar kort daarna belandt Elia in de put, hij is bang en teneergeslagen. Hij vraagt God zelfs of hij dood mag gaan, zo diep zit hij. Maar God is geduldig en Hij voorziet. Hij wist wat Elia nodig had en geeft Elia niet zomaar op. Later spreekt God tot Elia op een manier die Elia zelf niet had verwacht. Dit verhaal laat zo veel zien van Gods karakter, ik heb daar veel van geleerd!  Ik heb een keer opgeschreven in mijn boekje: ‘Durf ik mijn leven vanuit Zijn perspectief te zien? Durf ik mijn eigen perspectief en eigen toekomstbeeld los te laten? Heer, help mij af te leren om alles zelf te doen!’. En ik denk dat we dit keer op keer moeten doen, ons vertrouwen op God stellen in elke situatie en leren luisteren naar Zijn stem.

Marilyn

Volg ons

Blijf op de hoogte

& ontvang onze twee maandelijkse nieuwsbrief

Warning: Use of undefined constant useFullPageCache - assumed 'useFullPageCache' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/site/mainFunctions.php on line 210