Wie is God voor mij?!

ls er een vraag is die vele jong volwassenen bezig houdt, is het wel de vraag: Wie is God voor mij?! Daar waar in de gemiddelde kerk veel gepreekt en gesproken wordt over theologische en dogmatische thema’s – hoe belangrijk ook, verlangt de millennial naar praktische tools voor het leven van elke dag en daarbij een persoonlijke relatie met God.

De cijfers liegen er niet om…
Jaarlijks krimpt de Protestantse kerk met 3 procent, dat lijkt een klein getal, maar letterlijk betekent dat 60.000 mensen die jaarlijks de kerk verlaten. Van die 60.000 mensen blijkt 60 procent zich uit te laten schrijven, waarbij de helft daarvan in de leeftijd is tussen de 15 en 34 jaar. Dat betekent 18.000 jong volwassenen die jaarlijks de kerk verlaten. Het ND plaatste het artikel Hoe kan de kerk 20- en 30-ers betrokken houden?, waarin zij stellen dat “te druk zijn” én “de kerk is te saai”, de twee klassieke redenen om de kerk te verlaten zijn.

God is absoluut niet saai!
Als er één ding is waar ik van overtuigd ben, is dat God absoluut niet saai is en dat geloven absoluut relevant is! Wat voor mij de reden was om ooit de Stichting BUtogether in het leven te roepen had alles hiermee te maken. Als 15-jarige had ik gesprekken met de dominee dat – hoe waar zijn preken ook waren – de preken een zo ver-van-mijn-bed-show waren, dat ik de toepasbaarheid op mijn leven miste. Ik snakte als jonge tiener naar de praktische handvaten en de relevantie van Gods aanwezigheid in mijn leven. Iets wat klaarblijkelijk zo moeilijk was voor de dominees om te brengen in hun preken.

Echt leven
Maar de werkelijkheid echter is dat het evangelie leven brengt in levens. In jouw leven. Natuurlijk is dit jargon wat je wellicht je hele leven al gehoord hebt. Daarom meteen even concreet; Je bent geschapen naar Gods evenbeeld, als relationeel wezen. Dat betekent dat je als mens verlangt naar liefde en erkenning. Iets wat we zo vaak zoeken in relaties, in vriendschappen, op je werk of via social media. Wat je echter merkt is dat jij jezelf of dat anderen je enorm kunnen teleurstellen en dat je steeds meer nodig hebt om jezelf gezien en gekend te weten. Iets wat zijn grondslag vindt in de zondeval, waar de perfecte relatie tussen God en de mens verbroken is, door de keuze van de mens.

Het hart van de Vader
Laat dat nu precies zijn waarom Jezus naar de wereld gekomen is. Jezus zegt over Zichzelf dat Hij de Weg, de Waarheid en het Leven is, Johannes 14 vers 6. Een tekst die iedereen meegekregen heeft op zondagschool, maar weet je ook wat erna staat? Niemand komt tot de Vader, dan door Mij! En dat is nu juist hetgene waar dit over gaat! Jezus baant de weg, zodat ons hart zich kan verbinden met het hart van God de Vader. Degene die ons gemaakt heeft. Hij die jou persoonlijk kent. God geeft jou de vervulling, de erkenning, de liefde in je leven waar je zó naar snakt! Waardoor je in vrijheid kunt leven, juist omdat je geen erkenning meer hoeft te verdienen, van wie dan ook!
 
Verlang jij ook naar die vervulling van je grootste verlangen?!
In het kader van ‘Wie is God voor mij’, ontwikkelde BUtogether de training Freedom Fighters. In 6 weken ga je met een mentor uit je eigen omgeving aan de slag met diverse thema’s door middel van filmpjes en persoonlijke opdrachten. “Wie is God” staat in de eerste week centraal.

Marije | blogger

Marije van den Berg is de oprichter van BUtogether. In 2017 gaf ze het leiderschapsstokje over aan onze huidige voorzitter Piet Spruijtenburg. Ze leeft vanuit de overtuiging dat als God de Ontwerper is van het leven, we juist bij Hem mogen zijn voor de handleiding ervan. Als spreker, auteur en coach legt ze zich erop toe mensen praktische handvatten te geven vanuit een persoonlijke relatie met God de Vader.

Jij een Freedom Fighter?

Durf jij de uitdaging aan? In 6 weken tijd ga je aan de slag met levensveranderende thema's.
Geef jouw gemeente op om een traject te starten!

Ontdek meer

Volg ons

Blijf op de hoogte

& ontvang onze twee maandelijkse nieuwsbrief

Warning: Use of undefined constant useFullPageCache - assumed 'useFullPageCache' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/site/mainFunctions.php on line 210