Weg van herstel

Wanneer we kiezen voor het licht is er vergeving en herstel

Het kan je zomaar overvallen. De herinnering aan een gedachte, iets wat je zei of iets wat je deed. Een schuldgevoel bekruipt je, omdat je weet dat het een zonde was naar God toe. Het maakt je onrustig omdat het niet de eerste keer is dat dit gebeurde. Wat nu?  

Heb jij een zonde in je leven die maar blijft terugkeren? Een vervelend karaktertrekje, bepaalde gedachtes, een negatieve houding of een woordkeuze die zich blijven herhalen? Je hebt al zo vaak geprobeerd om er mee te stoppen. Keer op keer vraag je aan God om het weg te halen uit je leven, maar hoe hard je ook je best doet je lijkt er maar niet vanaf te komen. Soms gaat het een paar weken goed, maar dan lijk je er toch weer voor te vallen.

Angst en schaamte
Ook in mijn leven zijn er van die hardnekkige zonden. Gedachtes die in mijn hoofd rond blijven dwalen waarvan ik weet dat ze niet bij God vandaan zijn. Het zijn vaak de zonden waar alleen ik vanaf weet. Omdat ik mij schaam om ze te delen met anderen. Ik ben bang voor veroordeling. Die angst en schaamte zorgt ervoor dat ik ze niet deel. Misschien wel met God, maar niet met anderen. Maar wanneer ik het wel deel, dan voel ik zoveel opluchting.

De waarheid maakt vrij
De waarheid maakt je vrij zegt de bijbel. En dat is echt waar. Het is belangrijk dat we het aan het licht brengen als er iets misgaat. We hebben andere mensen nodig in onze relatie met God. We kunnen dan om hulp vragen wanneer je weer voor die zonden blijft vallen. Wanneer we de waarheid aan het licht brengen kan er herstel plaats gaan vinden.
Het belangrijkste is dat we naar God gaan. We oprecht vergeving aan Hem vragen. Oprecht belijden waar we het fout is gegaan. Het hardop benoemen wat er fout gaat. Natuurlijk weet Hij allang wat er fout is gegaan, maar Hij wil het uit onze eigen mond horen. Hij wil je van harte vergeven. En dan kan de weg van herstel beginnen. Dan kan er genezing zijn.

Anna Laura | blogger

Anna Laura Visser (25 jaar) | Creatief, lezer en wandelaar. Probeert in haar dagelijks leven beschikbaar te zijn voor God en te werken in Zijn Koninkrijk.

Volg ons

Blijf op de hoogte

& ontvang onze twee maandelijkse nieuwsbrief

Warning: Use of undefined constant useFullPageCache - assumed 'useFullPageCache' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/site/mainFunctions.php on line 210