We zijn in oorlog

Ja, een oorlog tussen Oekraïne en Rusland zul je misschien zeggen. Maar nee jij en ik ook. Dit is alleen een veel sluipendere oorlog. Deze zit vol geniepige acties en duurt je hele leven lang. Fijn om te weten hè?!

De strijd
Maar het is maar beter dat je het weet en je het ook echt beseft. Welkom in Gods leger! God is goed en heeft Jezus naar de aarde gestuurd om de overwinning te behalen. Dat is gebeurd. Feest, het einde is bekend. Alleen dat weerhoudt de duivel er niet van om de tijd die hij nog heeft ten volle in actie te komen om het jou en mij zo moeilijk mogelijk te maken. Zodat we uiteindelijk misschien wel ons geloof opgeven en de hoop, die we in zekerheid mogen hebben, verliezen. Gelukkig gaf God ons Zijn Geest, die ons helpt en er altijd is. Het is belangrijk voor de strijd dat wij ons daar bewust van zijn.  

Ik kreeg 2 maanden geleden een mail met de onderwerpen van de komende blogs en plande ze in. Opeens verschijnt er deze week de vraag in mijn mailbox: waar blijft je blog (uiteraard vriendelijker dan dit hè). Ai, de cijfers omgedraaid en de volgende maand pas op gerekend. Terwijl ik dit schrijf vertoont mijn laptop allerlei kuren. De icoontjes van mijn mail komen niet, er zit vertraging op de cursor waardoor ik niet lekker door kan typen en de voorbeeld mail laadt niet. En dan ondervind ik nog allerlei andere ongezellige hinder. Nu kan ik daar heel gefrustreerd van raken, maar ik herken de strijd meteen. Ik geloof niet in toeval. Blijkbaar wil iemand niet dat er over strijd geschreven wordt. Het motiveert mij alleen maar meer. En doordat ik het me bewust ben raakt het me niet, en moet ik er alleen om lachen. Deze blog komt er, wat je ook verzint. En zo zijn er legio voorbeelden waarin ik zo duidelijk in mijn leven merk dat onze strijd plaatsvindt in de Geestelijke wereld. Dat het de bedoeling is dat we ontmoedigd raken, bang worden, niet durven opstaan of bij onze bestemming vandaan gaan.  

Wapenrusting
Het is een strijd die we niet alleen hoeven te voeren. Naast Zijn Geest gaf Hij ons Zijn wapenrusting. Lees maar in Efeze 6 vanaf vers 10. Persoonlijk vind ik de wapengordel van de waarheid ingewikkeld, want zo verrassend snel komt er soms een leugentje van bestwil uit mijn mond. Maar dat even terzijde. Ik hou van de wapenrusting. We hebben van de duivel niks te vrezen, de overwinning is er. Maar hem onderschatten is beslist niet handig. Je hoeft niet bang te zijn maar het is belangrijk dat je weet dat er strijd is, en vaak onzichtbaar.

Soldaten in Gods leger
Jij en ik, wij zijn soldaten in Gods leger. Hij gaf ons Zijn wapenrusting, Zijn woorden in de Bijbel en een directe verbinding met Hem door middel van gebed. “Jezus help” is zo gebeden en Hij komt! Als je Hem om hulp vraagt komt Hij! Tenslotte zijn we niet in ons eentje soldaat, we zijn onderdeel van Gods leger. Geen betere plek dan dat! Voorwaarts mars ;)

 

Ellen | Blogger

Creatieve optimist die van God houdt | Werkt met mensen met autisme en vind het fijn anderen te helpen hun talenten te ontdekken |  
Tennis | alles creatief | toffe neefjes | veeeele uren films kijken met een lekker theetje en chocola

Volg ons

Blijf op de hoogte

& ontvang onze twee maandelijkse nieuwsbrief

Warning: Use of undefined constant useFullPageCache - assumed 'useFullPageCache' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/site/mainFunctions.php on line 210