Van wieg naar eeuwigheid

Leven in Gods bestemming  

‘God heeft een bestemming met jouw leven’. ‘Jouw leven heeft een doel’. ‘Gods plan met jouw leven staat vast’. Wellicht zijn dit herkenbare woorden voor jou. En weetje, het is ook allemaal waar, maar wat kan ik ermee? Want wat is die bestemming dan? Wat is dat doel? Wat is nu de daadwerkelijke reden dat ik besta?  

Geschapen naar Zijn beeld  

Ik wil gelijk met de deur in huis vallen. God achtte het blijkbaar nodig dat jij bestaat. Anders had je niet bestaan. En of je daar nu wel of niet blij mee bent, het feit dat jij gewild bent door de Allerhoogste is al een doel op zich. Het feit dat Hij elk detail van jouw eigenhandig schiep, maakt dat jouw leven van onschatbare waarde is.   

'En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen.’ Genesis 1:27  

De mens is geschapen naar Gods beeld. Dat wil zeggen dat een mens in tegenstelling tot dieren een verstand heeft. In staat is tot een relatie, tot creativiteit en verantwoordelijkheid. Een bijzondere positie zou je kunnen zeggen. Een positie met daarbij behorende taken; hoeders van de aarde. In de loop van het boek Genesis blijkt uitvoeriger wat het mens-zijn inhoudt: God spreekt met de mens, de mens dient en aanbidt Hem. Hij die ons tot leven riep, verdient onze liefde, aanbidding en gehoorzaamheid. Het schepsel eert de Schepper. Hoe? Door zorgt te dragen voor de aarde, voor elkaar en voor jezelf. Door Zijn geboden te gehoorzamen. Door God lief te hebben met heel je hart, heel je ziel en kracht.  

'En u zult de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand en met heel uw kracht. Dit is het eerste gebod. En het tweede, hieraan gelijk, is dit: U zult uw naaste liefhebben als uzelf. Er is geen ander gebod groter dan deze.’ Markus 12:30-31  

Geschapen om lief te hebben  

Wij zijn geschapen om lief te hebben. In Jezus’ woorden vanuit Markus 12 voert liefde de boventoon. Liefde tot God, tot je naaste en liefde voor jezelf. Het klinkt zo simpel. Het doel van jouw leven zou liefde moeten zijn. Daarbij mag Jezus ons grote voorbeeld zijn. In Zijn leven hier op aarde voerde liefde de boventoon. Hij was niet bezig met het uitstippelen van Zijn eigen plannen. Hij wandelde de weg die de Vader Hem wees. Ook al liep die weg naar Zijn dood. Zijn dood gaf ons leven. Eeuwig leven.  

Geschapen voor de eeuwigheid  

Wij zijn geschapen voor de eeuwigheid. De eeuwigheid is namelijk onze eindbestemming. Daar mogen we naar toe leven. Jezus maakte die weg vrij. God schiep jou, omdat Hij jou op deze aarde wilde hebben, Hij leidt jou door dit leven in Liefde. Hij zorgt. Hij laat elke dag de zon weer opgaan. En Hij leidt jou naar een eeuwig leven met Hem. Dit geeft jouw leven zin. Dit geeft jouw leven een doel. Een bestemming. En ondertussen mag je Zijn hand vasthouden in vertrouwen. Vertrouwen dat Hij weet wat Hij doet. Dat al lijkt de weg naar jouw bestemming hobbelig en zwaar, Hij jou niet zal loslaten.  

 


 

Alina | blogger

Alina Bikker-van Rijn (26) | Schrijft, mijmert, piekert, zorgt en probeert te genieten van al het moois dat God geeft.

Volg ons

Blijf op de hoogte

& ontvang onze twee maandelijkse nieuwsbrief

Warning: Use of undefined constant useFullPageCache - assumed 'useFullPageCache' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/site/mainFunctions.php on line 210