Uit je comfortzone met God

Ga de strijd aan met God!  


Als het aan mij ligt zou ik zo veel mogelijk in mijn comfortzone blijven. Het woord zegt het al, het is er comfortabel. Ik kan doen waar ik mij prettig bij voel en vooral de dingen doen die ik ken. Het voelt veilig. Ik probeer vaak genoeg dingen te bedenken waardoor ik in die bubbel kan blijven. Lifecoaches, influencers en ander goeroe’s roepen allemaal dat we uit die zone moeten komen. Want door binnen die bubbel te blijven kun je je niet ontplooien en zou je heel veel dingen missen.

Met God uit mijn comfortzone
Bewust uit mijn comfortzone gaan doe ik niet zo heel veel. In elk geval niet uit eigen vrije keuze. Wie mij wel uit die comfortzone haalt, is God. De afgelopen 3 jaar heeft God mij regelmatig uit die bubbel gehaald. Hij leidde me twee keer naar een nieuw land, om daar te gaan wonen, maar ook in andere situaties.  

Het uit die bubbel gaan kost best wel wat strijd. Ik ben mij ervan bewust dat God mij over een bepaald pad laat wandelen en dat Hij mij op deze plekken wil hebben, maar dat betekent nog niet dat het makkelijk is. Ik kreeg te maken met eenzaamheid, aanvechtingen, negatieve gedachten, moeilijkheden. Sommige dagen waren echt een gevecht.  

Ga de strijd aan
Wanneer je alles wat vertrouwd is achter je laat en ergens helemaal (alleen) opnieuw begint dan word je je bewust van gewoontes en gedachten die niet kloppen. Alsof God door die situatie je wil laten zien: hé, dat is niet zoals Ik het wil hebben, dit is een goed moment om daaraan te werken. Maar weet wel dat als je je daar bewust van bent de duivel net zo hard gaat werken om je te vertellen dat het allemaal wel meevalt.  

Het is een strijd die we aan gaan. Maar als we ons geborgen weten bij God dan mogen we die strijd aan gaan met Hem. Hij weet wat het beste voor ons is. En als we Zijn kind mogen zijn dan hebben we ook de zekerheid dat we op een dag die strijd niet meer hoeven te leveren. God heeft die strijd overwonnen voor jou en mij.  

God wil niet dat we in angst leven
De gedachte aan geestelijke strijd kan ook angst opwekken. Wat nu als ik geen stand kan houden? Wat als ik toch elke keer weer meega in verkeerde gedachten, handelingen en als ik een verleiding niet kan weerstaan? Het is een terechte vraag. Ook een hele mooie vraag, want het betekent dat je je bewust bent van het feit dat er machten en krachten zijn die niet van God zijn die je aan kunnen vallen. Die vragen mag je bij God brengen. Je mag Hem om kracht vragen. Maar ik wil je er ook in bemoedigen. 2 Timotheüs 1:7 zegt “Want God heeft ons niet gegeven een geest van vreesachtigheid, maar van kracht en liefde en bezonnenheid”. God wil niet dat we in angst leven. Hij wil dat we met onze vragen, angsten, negatieve gedachten en strijd bij Hem komen. Hij wil die vragen, angsten, gedachten en strijd van je wegnemen en Zijn liefde en kracht ervoor teruggeven.  

De volgende keer dat God je op een nieuwe weg plaatst, weet dan dat God er ook bij is. Hij laat je niet los. Dat soort momenten leert je en laat je groeien. Groeien naar God toe en in je relatie met Hem.  

Anna Laura | Blogger

Anna Laura Visser (26 jaar) | Creatief, lezer en wandelaar | Woont sinds kort in Bratislava, Slowkije en werkt daar voor TWR | Probeert met vallen en opstaan Jezus te volgen

Volg ons

Blijf op de hoogte

& ontvang onze twee maandelijkse nieuwsbrief

Warning: Use of undefined constant useFullPageCache - assumed 'useFullPageCache' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/site/mainFunctions.php on line 210