Naar een nieuwe tijd

We zijn dankbaar voor een goed verlopen eerste informatieavond over ons nieuwe mentorprogramma. En de transitie die is ingezet naar het merk Freedom Fighters. Hoe zijn we daartoe gekomen en welke weg zie we voor ons?

Om te beginnen, wat tof dat je de moeite neemt om deze blog te lezen. Een aantal weken geleden stuurden we je een tweetal mails om informatie te delen en je uit te nodigen. Dat je dit nu leest betekent dat je een betrokken volger bent van het werk van BUTogether - nu Freedom Fighters - en op onze maillijst staat. Dank je wel!

De informatieavond afgelopen april betekende voor ons de eerste stap in een vernieuwingsproces. We deelden al met je dat die leidde tot de keuze om verder te gaan met één label uit de stal van BUTogether. Onze keuze viel daarbij op Freedom Fighters.

Door meerdere oorzaken stond het werk en de activiteiten die door Marije van den Berg werden geïnitieerd en georganiseerd onder de naam BUTogether bijna stil. <Mede door corona leek het lange tijd heel lastig om tot een nieuwe start te komen.> De honderden jongeren en zeker ook volwassenen die door de inzet van Marije en haar team werden gezegend werden niet bereikt, de potentie bleef onaangeroerd. Dat vonden wij jammer en daarom zijn we in gesprek gegaan.

De positieve uitkomst van deze gesprekken was dat Marije er van harte achter stond wanneer wij stappen zouden gaan zetten om te komen tot een start met een nieuwe koers. Dat is de verdere uitbouw van Freedom Fighters geworden, om drie belangrijke redenen:

1.
De jongeren van vandaag hebben inspirerende christenen nodig om tot levend geloof te komen, te blijven of
daarin te groeien.
2.
Wij hebben een mentorprogramma op de plank liggen wat voorziet in een krachtige steun voor volwassenen
christenen en jongeren die hiermee aan de slag willen.
3.
Wij willen onze beperkte tijd en financiën op een goede en gefocuste manier inzetten in een doordacht proces en
kiezen daarom voor het ombouwen van het bestaande ‘merk’ naar Freedom Fighters.

Op dit moment zijn we op zoek naar enthousiaste volwassen christenen die er voor openstaan een jong persoon (18-25 jaar) een tijdje onder hun hoede te nemen. Wij hebben een eenvoudig maar uitgekiend programma wat in de basis draait om 40 dagen optrekken door middel van het samen doornemen van ons handboek.

Op <datum> hebben we de volgende informatieavond. De vorige was een succes en de eerste mensen zijn in het programma gestapt. Op deze avond vertellen delen we informatie, beantwoorden alle vragen en ga je sowieso weer geïnspireerd naar huis. De toegang is gratis, we moedigen je aan om iemand mee te nemen en opgeven kan hier <link>.


Volg ons

Blijf op de hoogte

& ontvang onze twee maandelijkse nieuwsbrief

Warning: Use of undefined constant useFullPageCache - assumed 'useFullPageCache' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/site/mainFunctions.php on line 210