Je bestemming, dichterbij dan je denkt

Groot, grootser, gewoon JIJ!


Opstaan is meestal niet één van mijn favoriete bezigheden. Mijn bed is lekker warm en ik ben vaak nog moe en loom. Mijn hoofd begint meestal meteen te ratelen zodra mijn wekker is gegaan en alles wat die dag moet gebeuren dendert gezellig langs. De dag krijgen we van God, elke dag opnieuw. We mogen onze bestemming gaan leven. Bestemming…. ik draai me soms eigenlijk liever gewoon nog een keer om.

Bestemming… brrr
Herken je dat? Dat gevoel van “laat maar” of “oh help” als het over ‘je bestemming’ gaat? Bij bestemming schieten mijn gedachten al snel naar grootse daden in Gods koninkrijk. Belangrijke Bijbelse figuren die, ondanks tegenstand, meewerkten aan het grote plan. Of mensen die alles achterlaten en de zending in gaan. Mooie projecten opzetten in arme landen. Het woord bestemming heeft mij eerlijk gezegd vrij lang best flink geïrriteerd.   
Ik had geen grote bestemming voor mijn gevoel. Het buitenland trok me niet en ik heb geen enorme zendingsbehoeftes, ik ben veel ziek en heb een lichaam die me vaak tot stilstaan zet. Dus als het over bestemming ging haakte ik vrij snel af. Terwijl ik dit schrijf heb ik net een jaar achter de rug waarin ik 4 keer geopereerd ben, nauwelijks heb kunnen lopen, niet mijn huis uit kon en veel op anderen heb geleund. Mijn bestemming voelde vaak ver weg.  
 
Zijn zoals Jezus
Maar toch ligt er ook een bestemming voor mij, net als voor jou. Sterker nog: die leef ik, en dus ook jij, al elke dag. God heeft ons bestemd om het evenbeeld te worden van Zijn Zoon. Lees maar in Romeinen 8:28-29. Alles kan bijdragen aan het goede en we zijn bestemd om te worden zoals Jezus was.  

Je bestemming gaat over het inzetten van de kwaliteiten die je hebt gekregen hier op aarde. Dus zelfs in perioden dat je, voor je gevoel, maar weinig hebt bijgedragen. Kijk dan eens achterom. Deed je misschien toch waar je goed in was? Was je er voor anderen? Zette je je kwaliteiten in? Soms kan het moeilijk zijn om dat van jezelf te zien. Vraag God of Hij Zijn Heilige Geest in je hart wil laten werken. Hij verhoort dat gebed heel graag.
Toen ik me weer eens bevond in een periode van ziekte en me nogal nutteloos voelde, liet God me na een wanhopig gebed zien dat mensen me graag belden en dan ook graag hun verhaal kwijt wilden. Luisteren is één van mijn talenten, zo heb ik ontdekt. Zo gebruikt God ook de donkere periodes in onze levens ten goede. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een hart dat daarvoor open staat en een wilsbesluit om het te geloven.

Iedereen is van waarde en heeft wat te bieden
Sta eens stil bij de kwaliteiten die jij hebt gekregen, waar ben je goed in, wat vind je leuk. Lees daarbij 1 Korinthe 12. Daarin staat beschreven hoe we allemaal deel uitmaken van het grote geheel en niet het oog tegen de hand kan zeggen: “ik heb je niet nodig”. Iedereen heeft kwaliteiten en zijn eigen eigenschappen. Hoe je je ook voelt, dit is de waarheid waarop je mag gaan bouwen! Je bent uniek en hebt dus wat bij te dragen. Anders had God je niet gemaakt. Ga op onderzoek uit, vraag de mensen om je heen en probeer nieuwe dingen uit. Ontdek waar je talenten liggen, zet ze in en ga staan in je besteming. De wereld heeft je nodig!

Ellen | Blogger

Creatieve optimist die van God houdt | Werkt met mensen met autisme en vind het fijn anderen te helpen hun talenten te ontdekken |  
Tennis | alles creatief | toffe neefjes | veeeele uren films kijken met een lekker theetje en chocola

Volg ons

Blijf op de hoogte

& ontvang onze twee maandelijkse nieuwsbrief

Warning: Use of undefined constant useFullPageCache - assumed 'useFullPageCache' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/site/mainFunctions.php on line 210