Het hart van God

Er glijdt een traan over mijn wangen en laat een nat spoor achter. Ik wil niet huilen, en zeker niet in de kerk. Maar het is onomkeerbaar. De woorden die we zingen raken mij. ‘Break my heart for what breaks Yours’. God ziet het. God ziet pijn. God ziet verdriet. Hij heeft het zelf gekend.

Ziet God het dan niet?
Van dichtbij maak ik het mee, en het stuit vaak op onbegrip richting God. Een bijzondere vrouw die mij dierbaar is lijkt alles in haar leven wel mee te hebben gemaakt. Is ze nog net niet uit het ene probleem, dient het volgende probleem zich alweer aan. Niets lijkt voor de wind te gaan. Gescheiden, mensen die wegvallen uit haar leven, ziekte bij één van haar kinderen, te kampen met depressieve gevoelens, noem het maar op. Begrijpen doe ik het niet en het zorgt voor een hoop onmacht en frustratie. Waarom moet dit? En is God niet bewogen met haar? Ziet Hij het dan niet?

Het hart van God zichtbaar
Vanuit mijn eigen leven maak ik het ook mee. Ik ben boos, teleurgesteld omdat ik het plan van God niet snap. Hij is toch liefde, Hij heeft toch een groot hart? Waarom gebeurt dit dan?
Als ik dan terugkijk naar een situatie in mijn eigen leven dan zie ik het helderder. Begin 2018 raakt ik in een depressie waarvoor ik opgenomen werd. Tijdens mijn opname had ik veel aan muziek, want soms had iemand in het liedje gelegd waar ik geen woorden voor had. Ik zong ook veel tijdens mijn opname. Toen mij de financiering werd aangeboden om een album op te nemen kon ik het niet geloven. Na mijn opname bleef ik in contact met deze persoon en begonnen de plannen zich langzaam te ontwikkelen. Het leek werkelijkheid te worden. Toen we al lekker aan het schrijven waren aan mijn liedjes en we al bezig waren in het project werd het aanbod ineens teruggetrokken. Ik was boos en teleurgesteld en snapte er niets van. Dat zag ik later pas. Doordat ik het geld niet op deze makkelijke manier ontving moest ik mijn creativiteit gaan gebruiken. Zo ontstond er een tour waarin ik langs kerken en theaters ging om mijn verhaal te delen en mijn liedjes te laten horen. Het was een proces wat ik nodig had om in mijzelf te geloven en heling te vinden. Tijdens en na de tour liep er een crowdfunding om geld op te halen om een CD op te kunnen nemen. Ook hier werd in volle overgave aan gedoneerd. Als ik dit alles niet had gehad had ik nu niet gestaan waar ik stond.

God weet wat je nodig hebt en wil je daarin voorzien. Niet altijd op de manier die wij voor ogen hebben, maar iets groters. God kent jou, je talenten en gebruikt dit alles om jou beter tot je recht te laten komen. Waarom? Omdat het hart van de Vader onmenselijk groot is en Hij onnoemelijk veel van jou houdt.

Raak mijn hart met wat U raakt
God is groot, staat boven emotie, staat boven onmacht, staat boven het ondenkbare. Maar dat betekent niet dat Hij geen emotie voelt en niet bewogen met ons als mens is, Hij is tenslotte zelf ook mens geweest. Soms zou ik vanuit Zijn ogen willen kijken hoe Hij naar de wereld kijkt. Dan hoop ik dat ik met andere ogen naar de wereld kan kijken en dat mijn hart geraakt wordt zoals het hart van God geraakt wordt. Maar ook dat ik kan reageren vanuit het hart van God. Soms zou ik mij meer willen laten leiden door wat God ons laat zien. Ik zou meer willen kijken vanuit Zijn ogen, vanuit Zijn perspectief. Wij kunnen het niet altijd begrijpen omdat wij het geheel niet zien. Gods hart voelt aan wat jij nodig hebt en geeft jou liefde. Zijn hart is groot genoeg voor jou, voor mij!

Bronnen
-
Hillsong – Hosanna – ‘Break my heart for what breaks Yours’ – opwekking 681


'Het hart van God' is een dagonderwerp van het werkboek van Freedom Fighters. In 6 weken ga je, samen met een mentor, aan de slag met onderwerpen als God is..., discipelschap en geestelijke strijd. Jij kunt meedoen! We starten op 1 mei 2021.


Jocelynn | blogger

Jocelynn van den Berg (24) | als ze niet aan het zingen, schrijven of regelen is vind je haar bij vriendinnen, op het terras of op haar werk. Houdt van mensen, houdt van God en sinds kort ook van het leven na lang op een zwarte wolk te hebben gedreven.

Jij een Freedom Fighter?

Durf jij de uitdaging aan? In 6 weken tijd ga je aan de slag met levensveranderende thema's.
Geef jouw gemeente op om een traject te starten!

Ontdek meer

Volg ons

Blijf op de hoogte

& ontvang onze twee maandelijkse nieuwsbrief

Warning: Use of undefined constant useFullPageCache - assumed 'useFullPageCache' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/site/mainFunctions.php on line 210