Heeft God mij verlaten?

Terwijl ik heerlijk mijn stokbroodje met ei bij de HEMA aan het oppeuzelen ben, raak ik in een goed gesprek met een vriendin. Het voelt alsof alles wordt afgepakt in mijn leven. Door mijn burn-out zit ik thuis: geen studie en geen relatie meer. Wat is dit? Waar is God?

Heeft God dan alles van mij afgepakt? En waar is God dan nu? Hoe ben ik dan nu in staat God te dienen en mijn leven te geven, als ik tot niks meer in staat ben. Hoe kan ik nu van God houden als alles even te veel wordt? Wie heeft dan het antwoord op deze vragen?

Niemand. Alleen God.
Maar het betekent niet dat ik op zoek moet gaan naar deze antwoorden. God zelf is het antwoord, hoe vroom dat ook mag klinken. De kracht van het verhaal van Job ligt in het feit dat God Job alleen had kunnen laten. Job had een perfect leventje. Hij had alles, en nog meer dan dat.

Een les in nederigheid
Maar God zegt: “Ik houd te veel van je om je zo te laten. Ik houd te veel van je om je te laten in dat kleine wereldje van jou.” God wil zich met jouw leven bemoeien. Hij houdt te veel van je om je zo te laten. Zoals in psalm 11:5 dan ook staat geschreven:

“De Here stelt de oprechte mens op de proef, maar Hij haat slechte en gewelddadige mensen.”
[Psalm 11:5 – Het Boek]

Het laatste wat je wil is dat God je alleen laat. Hoewel ik niet alle antwoorden kan geven op de vragen in het leven, weet ik wel dat God ons elke dag weer wil leren te leven voor Hem. En soms moeten we een proef door. Een proef die voor iedereen anders is. Maar het leert ons dan des te meer om nederig te zijn. Hebben we dan een boze God? Nee, absoluut niet. Het is een God die zoveel van je houdt, dat Hij je stap voor stap wil leren te worden wie jij bent. Te worden zoals je bedoeld bent.

I love you
Het enige gebed dat ik dan omhoog wil sturen is: Heer, Ik houd van U. De hele situatie is misschien nu domweg ‘klote’, maar daardoor weet ik bovenal dat God zich met mijn leven wil bemoeien. Deze weg wil ik samen met Hem gaan. Hij omgeeft. Hij laat mij nooit alleen. Deze beloftes geeft Hij in de Bijbel en daarom wil ik vanaf dit punt dan ook bouwen op Zijn beloftes en weet ik zeker dat het morgen beter zal worden.

Bekijk het filmpje boven aan de pagina!

Volg ons

Blijf op de hoogte

& ontvang onze twee maandelijkse nieuwsbrief

Warning: Use of undefined constant useFullPageCache - assumed 'useFullPageCache' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/site/mainFunctions.php on line 210