God spreekt

God spreekt!


Maar horen wij Hem nog wel?Deze blog is een aanvulling op dag 6 van het werkboek van Freedom Fighters van BUtogether.

‘Lieve God, het lukt me niet meer. Ik kan zo niet verder. Genees mij alstublieft’ bad ik terwijl de tranen over mijn wangen stroomden. Daarna volgde er stilte. Mijn woorden waren op. ‘Wacht’ antwoordde Hij. ‘Wacht’. Zijn woorden klonken door tot in het diepst van mijn ziel. God sprak. God spreekt nog steeds. Hoor jij Hem?

‘Want God spreekt één of twee keer, maar men slaat er geen acht op’.
Job 33:14 HSV

God spreekt
God spreekt op verschillende manieren. Als ik de Bijbel erbij pak verbaas ik mij over de talloze manieren die God gebruikt om Zijn woorden aan ons bekend te maken. Soms heel letterlijk zoals bij de jonge Samuel en bij Mozes. God kan spreken door de natuur, zoals bij Elia. Of doormiddel van dromen en visioenen zoals bij Daniel. Soms spreekt God door andere mensen heen. Denk bijvoorbeeld aan de profeten. En een hele belangrijke is dat God spreekt door Zijn Woord, de Bijbel. 1557 pagina’s aan woorden rechtstreeks uit Gods mond. Uit Gods hart. Gods woorden kunnen bulderen, als donderslag bij heldere hemel. Gods woorden kunnen kleine fluisteringen zijn. Sla er acht op! Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want het is moeilijk om in deze luide wereld, waarin zoveel stemmen klinken, de stem van God te onderscheiden.

Leren luisteren
God spreekt, maar men slaat er geen acht op. Onbewust, misschien wel bewust slaan wij vaak geen acht op God die tot ons spreekt. Die stem diep van binnen die tegen jou zegt: ‘dit kun je beter niet doen’. Of die ene preek op zondagmorgen die zo schuurt omdat het je zonden blootlegt. Die woorden die je leest in de Bijbel precies op het moment dat je dit zo nodig hebt. Dat ene lied waardoor je zo geraakt wordt.

God spreekt.
Hoor jij Hem? Luister je naam Hem? Sta je open voor Zijn woorden? Ook als het niet de woorden zijn die je graag had willen horen? Want zou het zo kunnen zijn dat God al heel vaak tot jou en tot mij heeft gesproken, maar dat we het simpelweg niet hebben gehoord?

Dat raakt me. Jou ook?
Zullen we het dan met elkaar bidden?

‘Spreek Heere, want uw dienaar luistert’.


Woorden uit het lied 'In deze stilte' van Sela
Geef ons uw vrede, in deze stilte.
Breng onze onrust tot rust.

Geef ons uw vreugde, in deze stilte.
Breng onze onrust tot rust.

Geef ons uw zegen, in deze stilte.
Breng onze onrust tot rust.

Alina | blogger

Alina Bikker-van Rijn (26) | Schrijft, mijmert, piekert, zorgt en probeert te genieten van al het moois dat God geeft.

Volg ons

Blijf op de hoogte

& ontvang onze twee maandelijkse nieuwsbrief

Warning: Use of undefined constant useFullPageCache - assumed 'useFullPageCache' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/site/mainFunctions.php on line 210