God kent je!

God kent je!
Helemaal?? Ja helemaal!!

Deze blog is een aanvulling op dag 8 van het werkboek van Freedom Fighters van BUtogether.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het een hele fijne gedachte dat God mij volledig kent en van me blijft houden! Wat hij ook aantreft in mijn hoofd of hart. Hij kent al mijn gedachten, mijn angsten en mijn schaamte en toch noemt Hij mij nog steeds “Zijn geliefde kind”.

Vrijheid
Als ik hier lang over nadenk  vind ik dat soms zo gek. Mijn gedachten kunnen soms donker en duister zijn, mijn schaamte groot en mijn hart gevuld met zaken die daar beter niet zouden zitten. Maar desondanks zegt God dus tegen mij (en jou): “Jij bent mijn geliefde kind en ik hou van jou!” Wat je ook doet je kun mijn liefde niet verliezen. Wat een vrijheid!

David begreep dit onbegrijpelijke principe
Lees eens: Psalm 139. Hierin beschrijft David dit principe. Gek idee eigenlijk hè, dat er zonder oordeel naar je gekeken kan worden. Soms kan het eng zijn te weten dat God je helemaal kent. Wil je zaken liever in het verborgene houden. Je schaamt je en voelt je niet goed genoeg. Alleen als mensen maken we nou eenmaal fouten en denken en doen we soms donkere dingen. De vraag is: wat doe je ermee als dat gebeurt? Ga je naar God of zoek je het verborgene. Als je de laatste zinnen van psalm 139 leest zie je hoe ook David zich kwetsbaar opstelt. Hij herkent zijn eigen menselijkheid en vraagt God desondanks om hem te doorgronden. En hem te helpen geen verkeerde weg te gaan. David laat zijn menselijkheid zien. Hij beschrijft zelfs haat en wraakgevoelens. Hij weet al dat God hem volledig kent en kan Hem, juist misschien wel daardoor, open en eerlijk zijn donkere gedachtes voorleggen en om hulp vragen.  

Ons digitale masker
In de maatschappij en zeker onze digitale wereld, creëren we vaak een beeld van onszelf, zoals we denken dat we moeten zijn. Bang voor het oordeel van anderen. We zetten als het ware een digitaal masker op. We vergeten daarbij voor het gemak hoe het leven echt is en wie we echt zijn. Het leven kan echt een tranendal zijn en een worsteling. Dat laten we alleen liever niet zien. We zien dat soms als teken van zwakte en niet goed genoeg zijn. Terwijl je juist door dat te delen verbinding kunnen maken met anderen. En ook dan juist elkaar helpen en steunen.
 
I know your name
Het lied van Michael W Smith ‘I know your name’ verwoord dit principe ook zo mooi.
Michael zingt daarin aan het begin over de vragen die wij als mensen kunnen hebben. Wie ben je echt, wat laat je van jezelf niet zien, dat we onze ziel verbergen om onze pijn binnen te  houden, dat we ons alleen voelen, en waar God dan is. En dan zingt hij over het antwoord van God. Dat Hij ons volledig kent, dat Hij elke traan ziet, elke lach, dat Hij elk gebed hoort, dat Hij onze naam kent. Ik vind dat zo ongelofelijk indrukwekkend en zoveel zeggen over Gods onmetelijk liefde voor ons.  
 
God vind je geweldig!!  
Ik denk soms: gelukkig vind God mij geweldig, ik vind soms zelf namelijk van niet. Maar ja wie ben ik om tegen God in te gaan :)
God wilde jou op deze aarde. Hij wist dat jij, voor deze wereld, van betekenis kon zijn! Veroordeel jezelf niet, leer jezelf kennen en ontdek wat jij deze wereld te geven hebt. En onthoud: God houd van jou. Hij kent je, jij bent Zijn geliefde kind! Stap in die vrijheid. Voel je gekend en stap uit, in deze wereld om anderen te laten weten dat ook zij mogen zijn wie ze zijn en zoals ze zijn!
 
Om over na te denken:
  • Zijn er dingen die je voor anderen verborgen houd en zo ja waarom?
  • Kun je mensen bedenken in je omgeving met wie je deze zaken zou kunnen delen en er misschien ook samen voor te bidden?
  • Vind je het een eng idee of juist heel fijn dat God jou helemaal kent.  

Blogger | Ellen

Ellen van der Veen | creatieve optimist die van God houd. Werkt met mensen met autisme en vind het fijn anderen te helpen hun talenten te ontdekken. Tennis/alles creatief/toffe neefjes/veeeele uren films kijken met een lekker theetje en chocola.

Volg ons

Blijf op de hoogte

& ontvang onze twee maandelijkse nieuwsbrief

Warning: Use of undefined constant useFullPageCache - assumed 'useFullPageCache' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/site/mainFunctions.php on line 210