God is almachtig

Deze blog is een aanvulling op dag 4 van het werkboek van Freedom Fighters van BUtogether.


Almachtig, een woord dat we in ons dagelijkse woordenschat niet meer gebruiken. Maar in onze relatie met God neemt het een belangrijke plek in en kunnen we er niet om heen. Het is een van Zijn vele karaktereigenschappen en we mogen Zijn Almacht zien in heel veel aspecten van het leven.

God de Almachtige
Tijdens mijn studie over deze karaktereigenschap van God ontdekte ik dat God de Almachtige in het Hebreeuws wordt vertaald met El Shaddai. We komen Hem met deze benaming voor het eerst tegen in Genesis. In die context wordt de almachtigheid van God laten zien doordat Hij Sarai in staat stelt om Abram een zoon te geven. Zijn almachtigheid staat hier gelijk aan kracht.

Gods almacht in je dagelijks leven
Gods almacht was als eerste te zien in de schepping. Hij hoefde alleen maar te zeggen wat er moest komen en het was er. Die kracht mogen we nog dagelijks zien in ons leven. Hij zorgt ervoor dat we elke dag kleding, eten en drinken hebben. Het zijn hele normale dingen om te hebben waarbij we zo snel denken dat we dat zelf voor elkaar hebben gekregen, maar het spreekt van Gods kracht en almacht. Het is een wonder dat er elke keer weer genoeg is.

Het is soms een uitdaging om die almacht in je dagelijks leven te erkennen en herkennen. Maar denk maar eens na over de afgelopen tijd. Een vriend of vriendin die op het juiste moment je een berichtje stuurt met een bemoediging, het zien van een prachtige zonsondergang, een liedje dat helemaal verwoorde hoe je je voelde en zoveel dingen meer. Bij almacht denken we vaak aan de grote dingen in ons leven die gebeuren. Maar Gods almacht zit ook juist in de kleine, dagelijkse dingen. En als we dat zien en erkennen dan mogen we klein worden voor Hem, Hem daarvoor danken en met een hart vol verwondering verder gaan met ons dagelijks leven.


Credits foto: Photo by Byron Johnson on Unsplash

Anna Laura | blogger

Anna Laura Visser (25 jaar) | Creatief, lezer en wandelaar. Probeert in haar dagelijks leven beschikbaar te zijn voor God en te werken in Zijn Koninkrijk.

Jij een Freedom Fighter?

Durf jij de uitdaging aan? In 6 weken tijd ga je aan de slag met levensveranderende thema's.
Geef jouw gemeente op om een traject te starten!

Ontdek meer

Volg ons

Blijf op de hoogte

& ontvang onze twee maandelijkse nieuwsbrief

Warning: Use of undefined constant useFullPageCache - assumed 'useFullPageCache' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/site/mainFunctions.php on line 210