God de Verlosser in de storm

Deze blog is een aanvulling op dag 7 van het werkboek van Freedom Fighters van BUtogether.

God verlost in een storm
Bij het nadenken over de term ‘God is mijn Verlosser’ moest ik denken aan twee Bijbelverhalen. De eerste is te vinden in Mattheus 14. Het gaat hier om het verhaal waarbij Jezus op de zee wandelt nadat Zijn discipelen in gevaar zijn door een storm op de zee. Het is niet de eerste en enige keer dat dit de discipelen overkomt. In Markus 4 is nog een verhaal te vinden over de storm. In dat verhaal slaapt Jezus achter in het schip terwijl de discipelen alles op alles zetten om niet te vergaan tijdens een storm. Beide keren verlost Jezus hen van de storm. Deze verhalen zijn speciaal in mijn leven, omdat ze voor mij staan als een bemoediging. In welke storm ik mij dan ook bevind, Jezus is dichtbij en wil mij verlossen van die storm.

God maakt je los uit de stormen van het leven
Maar God gaat verder dan je alleen verlossen uit een storm. Want stormen die heb je in je leven met God. Die gebeuren en zullen er altijd zijn. Boven die ‘dagelijkse’ stormen staat de grootste storm van allemaal. We moeten verlost worden van onze zonden en de storm die er is tussen God en ons moet worden gestild.
God wil onze Verlosser zijn. Vrijwillig ging Hij naar het kruis toe om daar te sterven voor onze zonden. Hij wilde ons losmaken uit de stormen die het leven hier op aarde ons soms kunnen geven. Zonden waarin we maar vast in blijven zitten, maar ook de storm van onze identiteit. Zo vaak zoeken we onze identiteit in onze bezittingen, status, ons werk. Als er dan iets tegenzit dan raken we de koers kwijt. God wil ons bij Hem terugbrengen en die storm stillen. Hij geeft ons de identiteit van Zijn geliefde kind. Jij mag zijn zoals je bent. Het maakt niet uit wie je bent of wat je doet. Hij heeft je verlost en wil je Verlosser zijn. Je mag geborgen zijn bij Hem in elke storm van je leven. Neem dit vers mee in je dagelijks leven: “Heb goede moed, Ik ben het; wees niet bevreesd” (Mattheus 14:27b). Met God als je Verlosser kan je elke storm aan en kom je veilig Thuis.

Anna Laura | blogger

Anna Laura Visser (25 jaar) | Creatief, lezer en wandelaar. Probeert in haar dagelijks leven beschikbaar te zijn voor God en te werken in Zijn Koninkrijk.

Volg ons

Blijf op de hoogte

& ontvang onze twee maandelijkse nieuwsbrief

Warning: Use of undefined constant useFullPageCache - assumed 'useFullPageCache' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/site/mainFunctions.php on line 210