De heiligheid van God

Deze blog is een aanvulling op dag 3 van het werkboek van Freedom Fighters van BUtogether.

De heiligheid van God


Een onoverbrugbare afstand?Afstand. Dit was het eerste dat in mij opkwam toen ik nadacht over de heiligheid van God. God is heilig, volmaakt, rein en verheven. Eigenlijk is Hij alles wat ik niet ben en ten diepste ook nooit kan zijn. Toch vraagt God ons om heilig te zijn. Maar hoe kan ik heilig zijn in de ogen van een heilig God?


Gods heiligheid
God is heilig. Daar valt niet over te twisten. Het is onderdeel van Zijn karakter. Zo heet Hij; de Heilige. Ja, dat creëert afstand. En in zekere zin is die afstand ook nodig. Wij zij nu eenmaal niet gelijk aan God. God is boven ons verheven en dat is goed om te beseffen. Want zo groeit het respect en de verwondering voor de heiligheid van God. Maar is de heiligheid van God dan een onoverbrugbare kloof? Hoe kan God van ons vragen om heilig te zijn? Dat is toch helemaal niet mogelijk?

Een heilige levenswandel
´Maar zoals Hij Die u geroepen heeft, heilig is, word zo ook zelf heilig in heel uw levenswandel’. God vraagt niet van ons om te zijn zoals Hij. Want Hij is God en wij niet. God vraagt om een heilige levenswandel. Dat is een houding, een manier van Leven. Een leven in toewijding aan een Heilig God. Apart gezet om God te dienen in een heilige levenswandel. Om eerlijk te zien vind ik dat best moeilijk. Ik en mijn levenswandel zijn verre van volmaakt of heilig. Maar we dienen een volmaakt en heilig God die aan ons gelijk wilde worden door af te dalen in onze onheilige staat. Jezus die onze zonden, de reden van onze onheiligheid, wilde dragen door te sterven aan een kruis. Zodat wij geheiligd mogen zijn in Gods ogen. Alsof wij nooit iets verkeerds hebben gedaan. Apart gezet door de Heilige die in Zijn Zoon Jezus Christus ons wilde heiligen. Volg je me nog? Het begint mij namelijk te duizelen.
De heiligheid van God is geen barrière, geen onoverbrugbare kloof. Het is 1 van de vele redenen om verwonderd te mogen zijn. Verwonderd dat deze Heilige God jou kent en ziet. Dan wil je toch niet anders dan heilig voor Hem leven?

Alina | blogger

Alina Bikker - van Rijn

Volg ons

Blijf op de hoogte

& ontvang onze twee maandelijkse nieuwsbrief

Warning: Use of undefined constant useFullPageCache - assumed 'useFullPageCache' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/site/mainFunctions.php on line 210