Als niets meer klopt

Heb je het ook wel eens meegemaakt? Een gebeurtenis, een telefoontje, een diagnose, een appje, iets wat jouw hele leven volledig op z’n kop heeft gezet. Iets wat de complete koers van jouw leven verandert. Ik denk dat we ons hier allemaal wel in herkennen. Wat moet je als alle grond onder je voeten wordt weggeslagen? Wat moet je als niets meer klopt?

Ik zou je nu willen vertellen wat de reden is voor het feit dat jouw leven zo anders kan lopen dan je had verwacht. Ik zou graag de zere plek willen aanwijzen om die vervolgens te kunnen verbinden. Maar dat kan ik niet. De dag dat ik te horen kreeg dat er niemand meer was die mij kon helpen met mijn chronische ziekte, dat ik was uitbehandeld, heb ik urenlang verslagen op de bank gezeten. Verward omdat Gods beloftes voor mij ook leek te zijn verdwenen. Het klopte niet meer. De grond werd onder mijn voeten neergeslagen. En waar vind je dan nog houvast?

‘Want ik ben ervan overtuigd dat noch dood, noch leven, noch engelen, noch overheden, noch krachten, noch tegenwoordige, noch toekomstige dingen, noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde van God in Christus Jezus, onze Heere.’ Rom. 8:38-39

Romeinen 8

En dan is daar Romeinen 8 vers 38 en 39 met een opsomming van alles wat er in je leven kan gebeuren. Met als conclusie dat al deze machten niet in staat zijn ons te kunnen scheiden van Gods liefde in Christus Jezus. Hoe? Omdat ze door Hem zijn verslagen aan het kruis.

Dat geeft troost. Dat juist wanneer er niets meer lijkt te kloppen en alles mis lijkt te gaan in jouw leven, Gods liefde voor Zijn kinderen blijft.

Niets kan ons daarvan scheiden. Niets. Zijn Hart zal blijven kloppen van liefde, ook als niets in jouw leven meer lijkt te kloppen. Al wordt jouw hele leven ondersteboven gekeerd, dit alles zal jou niet kunnen scheiden van Zijn liefde.

‘Wees niet bang,
als jouw leven niet loopt zoals jij wilt.
Als de waarheid zo veel van je droom
Verschilt.

Zelfs als er niets meer klopt,
Klopt het hart van God.
God die overwint, Hij is met ons.
Dus laat de hoop niet los.
Los van wat er komt,
Komt er redding, want God is met ons.’

God is met ons – LEV

Luister naar dit lied op Youtube

Alina | blogger

Alina Bikker-van Rijn (26) | Schrijft, mijmert, piekert, zorgt en probeert te genieten van al het moois dat God geeft.

Volg ons

Blijf op de hoogte

& ontvang onze twee maandelijkse nieuwsbrief

Warning: Use of undefined constant useFullPageCache - assumed 'useFullPageCache' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/site/mainFunctions.php on line 210