WILLEMIEKE

How to love? Er zijn een hoop boeken geschreven over verschillende vormen van liefde geven en ontvangen. Dit kan je ‘Talen van liefde’ noemen. Soms is je taal van ontvangen ook weer anders dan de taal waarin je geeft. Best ingewikkeld. Wel leuk om dit uit te vinden en zo te ontdekken of wat jij als liefde probeert te geven bij een ander ook als liefde overkomt. Ik denk trouwens dat je ook een taal van liefde hebt als het om Gods liefde gaat.

Hoe kan je aan God laten zien dat je echt van Hem houdt? En wat is voor jou de fijnste manier om Gods liefde te ontvangen? Nu ik dit schrijf bedenk ik me dat ik dat zelf eigenlijk ook niet zo goed weet. Ik denk wel dat tijd geven belangrijk is voor God in deze 24/7 maatschappij, waar Hij een 24/6 maatschappij heeft gemaakt…

Vandaag was ik vrij en de zon scheen. Af en toe wandel ik weleens met God, met Jezus. Dat vind ik fijn. Vandaag deed ik dat ook. Ik heb 1,5uur buiten in de zon gewandeld en ben op plekken geweest waar ik God eerder heb ontmoet, zoals een kerkgebouw en het bos. Toen ik thuiskwam had ik voor veel mensen gebeden en veel tegen God gezegd. Ik genoot van Zijn schepping en het mooie weer, maar eerlijk gezegd was mijn hoofd nog bijna net zo vol en druk en chaotisch als toen ik wegging. Terwijl ik zo had gehoopt alles weer op een rijtje te krijgen. Toen ik thuiskwam moest ik dan ook lachen en zei ik tegen God dat ik ervan had genoten, maar dat ik de volgende keer misschien toch beter in mijn gebedsboekje kan schrijven. Om door het schrijven alles wat in mij leeft bij Hem en bij het kruis te brengen en echt ruimte in mijn hoofd te krijgen. Ik heb een dikke stapel van die boekjes en lees er zelden in, maar het geeft mij toch het gevoel dat wat ik denk tenminste nog ergens is en ik niet alles hoef te onthouden. Ik moest wel om deze ontdekking lachen.

Toch merkte ik ook dat ik tijdens het lopen wel veel van God had ontvangen en dat ik in ieder geval ook had geprobeerd om stil te zijn en te luisteren naar Gods stem. Iets waar tijdens het schrijven niet altijd ruimte voor is. Ik genoot van de zon en van mijn vrijheid. Misschien heb ik dus wel meerdere liefdestalen. En de Bedenker van Liefde, die Liefde is heeft denk ik 1000 en 1 manieren om Zijn liefde aan mij duidelijk te maken. Denk er eens over na hoe jij God laat merken dat je van Hem houdt en wanneer je Zijn liefde het sterkst ervaart. Laten we samen proberen een paar van die 1000 en 1 manieren te ontdekken. Wil je anderen en mij inspireren door een reactie achter te laten?