SANNA

 

Al jaren droom ik over mijn toekomstige huis (natuurlijk erg groot) met één hele speciale kamer. De kamer waar ik dan het liefst dag in, dag uit verblijf. Een heel knus hoekje bij het raam met kussentjes waar ik in wegzak. De rest van de kamer? Die staat helemaal vol met boeken.

Al ben ik niet echt een romanlezer (behalve op vakanties). Ik ben zo iemand die zes verschillende soorten boeken tegelijkertijd leest. Uhm. Deze maand zijn het er zelfs acht en dat wil ik maar al te graag met jullie delen!

#1 My Utmost For His Highest – Oswald Chambers

Deze schrijver overleed 100 jaar geleden, maar dit boek van hem is één van de meest verkochte christelijke boeken. Het is een dagboek met elke dag een super krachtige boodschap die je wel op een andere manier laat denken. Het bemoedigt, het zet je aan het denken, het zet je in beweging. Elke dag kijk ik weer uit naar een nieuw zeldzame gedachte van deze man. Een must-have!

 

#2 Strijd in je denken – Joyce Meyer

In mijn tienertijd leerde ik meer over de strijd tussen God en satan: mijn denken was overspoeld door negatieve gedachten. Herken jij de twijfels, zorgen, negativiteit en verwarring in je denken? Het is pittig om de strijd in je denken te winnen, maar met God is dat mogelijk. Ja, ik merk verschil nu ik mij richt op de waarheid van God.

 

#3 Woestijnvaders – Mattias Rouw

Je wil dit boek al gewoon in je kast hebben staan vanwege de vormgeving. Het is werkelijk waar een prachtig boek. Daarbij is de inhoud erg inspirerend: niet-bekende woestijnvaders van het eerste millenium komen tot leven. Je leert over hun leven en dat geeft veel inspiratie voor het dagelijks leven.

 

#4 De kracht van kwetsbaarheid – Brené Brown

Dit is nog een bestseller en dat is het het zeker waard. Ik ben nogal een perfectionist en wil vooral aan de wereld laten zien hoe onbreekbaar ik ben. Ken je dat gevoel? Ik kende dan ook maar echt weinig van kwetsbaarheid en schaamte, dat waren dingen die ik wegdrukte. Brené brengt de boodschap ontzettend goed: juist kwetsbaarheid is zoiets moois en het maakt je heel moedig en krachtig. (Nog fantastischer: ze komt met ontzettend goede wetenschappelijke onderbouwing).

 

#5 The Alchemist – Paulo Coelho

Ik zal eerlijk bekennen dat ik nog niet zo ver ben in de boek, maar hij stond al lang op mijn verlanglijstje. Coelho doet een fabelachtige wereld uit de doeken over Santiago. Een herdersjongen die gelooft dat er meer is dan alleen zijn huis en schapen. Hij gaat op reis waar hij grote wijsheden ontdekt door de alchemist die hij tegenkomt.

 

#6 Als de doden wakker worden – John Eldredge

John raakte me direct in de eerste pagina’s van zijn boek. ‘Ik ben bestemd tot leven!’. Een waarheid waar ik al te graag in geloof, maar toch heb ik gedachten die iets anders zeggen: “Ik ben niet goed genoeg.” ”Heeft God mij in de steek gelaten?” “Heb ik niet goed genoeg gebeden?” Het boek laat me zien dat mijn hart juist goed is, want God leeft in mijn hart.

 

#7 De fascinerende vrouw – John & Stasi Eldredge

Ja, ik ben fascinerend. We leven in een gebroken wereld, dus ook het hart van de vrouw is gebroken. We leven en reageren vaak uit angst en pijn, maar we hebben nog steeds dezelfde verlangens. God wil ons daarbij helpen en ons herstellen. Ik laat regelmatig een traan als ik dit boek lees, maar tijdens deze prachtige reis weet ik één ding zeker: God heelt mij.

 

#8 Harry Potter and The Goblet of Fire – J.K. Rowling

Oké, misschien wordt dit boek niet als heel christelijk beschouwd. Ik mocht de films dan ook nooit kijken als kind. Deze zomer was het keerpunt: wat een goed verhaal. Ik vind het dan ook bijzonder dat ik door de films en boeken iets mag leren over God. Oké, misschien iets wat je niet verwachtte. Ik leerde zien hoe Perkamentus (voor mij een verwijzing naar God) niet het hele verhaal aan Harry (voor mij een verwijzing naar ons als christenen) vertelt. Soms schreeuw ik het uit naar God dat ik niet snap waar dingen heen gaan in mijn leven. Nu kon ik in een film aanschouwen hoe belangrijk het was dat Harry nog niet alles kon zien. Want dan was hij nooit zó moedig geweest. Het is voor mij de reminder om te vertrouwen op God, omdat Hij alles in Zijn handen heeft.

img_20171016_134822065