Vertrouwen op Diegene die je altijd hebt geloofd en waarvan je gelooft dat Hij er altijd is en zal zijn.

Dat kan soms zo lastig zijn.

Lukas 14:28: “Want wie van u die een toren wil bouwen, gaat niet eerst zitten om de kosten te berekenen, of hij de middelen wel heeft om het werk te voltooien?”

Ik wil graag alles begrijpen. Ook God. Ook de afgelopen weken. Alleen ging dat niet. Ik had zelf mijn pad al uitgestippeld en had gehoopt dat God dat pad ook nam. Maar dat deed Hij niet.

Maar juist op dat moment, toen ik het even niet begreep, kwamen er weer nieuwe mogelijkheden. Net of God even een knipoog gaf om te laten zien dat Hij er bij is. Het gaat goed op mijn werk  en over een paar maanden start ik met een nieuwe opleiding. Ook ga ik volgend jaar weer naar mijn zus in Brazilië, een land waar een stukje van mijn hart is.

Deze week las ik de tekst uit Lukas 14 waar het gaat over het bouwen van een toren.

Hij heeft ons geschapen en zoals hier blijkt heeft Hij ons ook verstand gegeven om na te denken over onze keuzes. Kijk omhoog terwijl je de keuzes maakt. We mogen erop vertrouwen dat Hij ons met Zijn Geest leidt en Hij deuren zal openen. We mogen vertrouwen op Hem, die al Zijn plannen voor de gelovigen laat medewerken ten goede. Probeer niet voor te lopen op Zijn timing, maar laat Hem voorop lopen. En ook als je Zijn aanwezigheid even niet voelt en de hemel van koper lijkt, Hij laat je niet los!

Een goede vriendin van mij zei tegen mij: “Mettien, God heeft nog heel veel cadeautjes voor jou klaar liggen en op Zijn tijd mag je ze open maken.” En zo is het! Dank U God.