IRITH

Laatst was ik aan het studeren in de bieb op school, wat nogal vaak voorkomt tegenwoordig. Op een gegeven moment komt er een goede vriend naast me zitten. Zo studie ontwijkend dat we zijn, raken we aan de klets. We praten over studeren, het weekend en nog wel wat andere dingen. Ik zat op dat moment niet zo lekker in mijn vel, dus vroeg aan hem wat hij altijd doet als hij zich niet zo lekker voelt.

Zo ging ons gesprek van koetjes en kalfjes, naar de dieptes van het leven.

Hij vroeg me waar ik blij van word. Een vraag waar ik lang over moest nadenken. Ik wist het niet meer. Ik was zo bezig met de dingen die niet goed gingen, dat ik niet meer wist hoe ik moest ontspannen en waar ik blij van werd.

Eerst dacht ik aan grote dingen. Ik moet op vakantie gaan om weer blij te worden, dacht ik. Of ik moet naar de spa om te kunnen ontspannen. Maar nee, dat is niet de oplossing.

Waar werd ik blij van? Pfff, uhhm, tjaa. Daar vraag je me wat.

Tot iemand mij wees op het feit dat blijdschap niet heeft te maken met je situatie maar met je ogen…

Ik werd geïnspireerd om een lijstje te maken:

Ik word blij van de mensen van wie ik houd en het besef dat ze ook van mij houden.

Ik word blij van de zon en de vliegtuigen die in de blauwe lucht tekenen. Van de verfrissende regen die valt op een zomeravond.

Ik word blij van de slechte woordgrappen die mijn studiegenoten altijd maken en het feit dat ik helemaal mezelf bij hen kan zijn.

Ik wordt blij van kamperen. Teruggaan naar de basis en geconfronteerd worden met de vanzelfsprekende luxe.

Ik word blij van een goede douche wat na een kampeertrip toch extra lekker kan zijn. Niet iedereen heeft het voorrecht dat ze in een land wonen waar er een teveel aan water is.

Ik word blij van avontuur. Het doen van spontane dingen, zoals om middernacht in pyjama naar de McDrive te gaan om een ijsje te halen.

Ik word blij van een bosje bloemen, het liefst nog zelf geplukt ook. Bloemen zijn zo mooi!

Ik word blij van mijn moeder, die me elke week een appje stuurt met de vraag of ik nog leef.

Ik word blij van parfum. Een geur kan zoveel goede herinneringen en gevoelens oproepen. Alsof je bepaalde momenten voor heel even opnieuw mag beleven.

Ik word blij van goede gesprekken. Hoe persoonlijk het ook is, ik leer zoveel over de ander, het leven en over mezelf.

Ik word blij van nog zoveel meer…

KIJK om je heen en geniet. Geluk zit in heel veel dingen, het is aan jou of je ze wil ZIEN.

Waar word jij blij van?